Post

Maak van je medewerkers ambassadeurs in je contentstrategie

Steeds meer bedrijven volgen een contentstrategie om hun merk vleugels te geven. Deze content wordt verspreid via artikelen op de eigen site, externe media en uiteraard via de social kanalen. Het inzetten van ‘employee advocacy’ is een relatief nieuwe manier om het bereik te vergroten en de achterliggende doelen van de contentstrategie, zoals thought leadership, waar te maken.

Martijn Rademakers-

Employee advocacy is het betrekken van je medewerkers bij het verspreiden van content. Geen gekke gedachte, omdat medewerkers in een relevant social netwerk zitten. De Edelman trustbarometer is weliswaar een Amerikaans onderzoek, maar geeft aan dat niet het merk, niet de CEO, maar een medewerker de meest betrouwbare bron is voor content. Op zich best logisch, aangezien een medewerker zijn ‘peers’ persoonlijk kent en daarmee het meest geloofwaardig is als verspreider daarvan. Lees meer op Frankwatching.

Verder lezen

Lees het gehele artikel op Frankwatching.com

De Auteur

Martijn Rademakers - Strategy Director

Martijn is een ondernemer die resultaatgericht, creatief, enthousiast en gecommitteerd is. Hij houdt ervan om niet alleen strategische vraagstukken op te lossen, maar ze tevens te implementeren.

Over Sipr

Wij zijn een contentmarketing- en PR bureau, gevestigd in Utrecht. Met behulp van creatieve concepten, waardevolle data-analyses en voortdurende monitoring vinden we nieuwe mogelijkheden in de doelgroepen en markten. Wij weten jouw doelgroepen niet alleen te bereiken, maar ook te raken en te binden.

Martijn Rademakers