Employee Advocacy

Het employee advocacyprogramma van Delta Lloyd en de Rabobank

In mijn vorige artikel over employee advocacy, ‘Maak van je medewerkers ambassadeurs in je contentstrategie’, lag met name de focus op de werknemer. Wat heeft een medewerker eraan om content van zijn bedrijf te verspreiden via social media? Te denken valt aan meer engagement, thought leadership, en werken aan je ‘eigen merk’. In dit artikel zoom ik in op twee bedrijven die speciale programma’s hebben opgetuigd rondom employee advocacy. Onderschrijven zij dat het vanuit de medewerkers zelf moet komen? En hoe empoweren zij medewerkers om dat mogelijk te maken?

Martijn Rademakers-

Delta Lloyd

Bij Delta Lloyd spreek ik met Annelies Vollmuller in de functie van social media marketeer. De contentstrategie van Delta Lloyd is erop gericht om mensen tools te geven waarmee ze zelfstandig financieel onafhankelijk worden. De content die Delta Lloyd aanbiedt, heeft een hoog how to-gehalte met daadkrachtige blogs en filmpjes en voor ondernemers veel inspiratie. Daarnaast is er uiteraard de content die voortkomt uit de sponsoring van de zeilsport en de World Press Photo. Lees dit artikel verder op Frankwatching.

De Auteur

Martijn Rademakers - Strategy Director

Martijn is een ondernemer die resultaatgericht, creatief, enthousiast en gecommitteerd is. Hij houdt ervan om niet alleen strategische vraagstukken op te lossen, maar ze tevens te implementeren.

Over Sipr

Wij zijn een contentmarketing- en PR bureau, gevestigd in Utrecht. Met behulp van creatieve concepten, waardevolle data-analyses en voortdurende monitoring vinden we nieuwe mogelijkheden in de doelgroepen en markten. Wij weten jouw doelgroepen niet alleen te bereiken, maar ook te raken en te binden.

Martijn Rademakers